Vi gerne ønske alle medlemmer af foreningen og deres familier en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Tak for jeres opbakning til fredsarbejdet og til foreningen i det forløbne år.

Vi har en god nyhed til alle!
Der lanceres i foråret 2021, i samarbejde med Folkeuniversitetet en serie nye foredrag i serien ”Fred i Verden – hvordan”, hvor muligheden for en fredeligere Verden belyses af yderst kompetente foredragsholdere ud fra alle tænkelige indfaldsvinkler.

Takket være et flot sponsorat fra Gudrun & Palle Mørchs Mindefond er der gratis adgang til foredragene.
Tilmelding er dog nødvendig gå derfor ind på Folkeuniversitetets hjemmeside og meld jer til gode oplevelser og værdifuld indsigt.
https://fuaalborg.dk/aalborg/program/kultur-sociologi-og-samfund/fred-i-verden-hvordan-2111-074

Foredragene afholdes i hyggelige lokaler på ”Trekanten”, Sebbesundvej 2a, 8220 Aalborg Ø.
Trekanten har en dejlig Cafe’ hvor man kan købe kaffe og brød før- og efter foredragene. Cafeen serverer også en lækker dagens menu eller vegetarret.

 

  • Tirsdag den 09.02.2021 kl. 17:00 – 18:45: Er verdensborgerskabet vejen til fred i verden?
    Af Antje Gimmler, professor i Anvendt Filosofi, Aalborg Universitet

Allerede i den antikke filosofi har man set mennesket som del af hele verden og dermed som en, der ikke kun er ansvarligt for et begrænset fællesskab, men som verdensborger for alle mennesker og hele verden. I dag er verdensborgerskab måske endnu vigtigere end tidligere, fordi menneskeheden står overfor globale udfordringer, der gør nationale eller bilaterale løsninger utilstrækkelige. Har vi brug for verdensborgerskab for at holde fred og løse klimaforandringers udfordringer? Foredraget behandler historien af verdensborgerskabsbegrebet og diskuterer muligheder for verdensborgerskab i dag.

 

  • Tirsdag den 02.03.2021 kl. 17:00 – 18:45: Kan arbejdet for fred i verden kombineres med klimaaktivisme?
    Af Esther Kjeldahl, klimaaktivist, initiativtager til Den Grønne Studenterbevægelse, forfatter, flittig debattør og kronikør i klimadebatten.

Klimakrisen øger alle eksisterende uligheder. Den er desværre meget fremskreden og mange mennesker og dyr betaler allerede en høj pris for atmosfærens ubalance. Da livsbetingelserne på kloden hele tiden bliver dårligere, vil der opstå nye ressourcekrige og pladskonflikter. For hvem har retten til at bo hvor? I dette foredrag vil filosof, klimaaktivist og forfatter til bogen ’Vi er sammen om at mærke det’, Esther Michelsen Kjeldahl, forklare hvorfor det er meningsfuldt at forene arbejdet for fred i verden med klimaaktivisme. Hun vil komme med konkrete idéer til, hvordan emnet skal kommunikeres på en måde, så det gør indtryk og så flere får lyst til at være med. Det handler om følelser, nærvær og ærlighed om tingens tilstand. Og så handler det om at tale omsorgens frem for fordømmelsens sprog. Hun vil også komme med sit bud på næste skridt på den fælles vej mod en fredelig planet fuld af liv.

Mandag den 22.03.2021 kl. 17:00 – 18:45 : ”Manden der ville reparere Verden med musik”
Af Henrik Goldschmidt, musiker og fredsforkæmper.

I foråret 2019 udkom bogen ”Manden der ville reparere Verden med musik”. Bogen er et portræt af Henrik Goldschmidt og samtidig overskriften på det musikalske foredrag som Henrik rejser land og rige rundt med. Foredraget er den store fortælling om accept og venskab som vejen til fred og sættes i toner med sprudlende musikalitet. Henrik Goldschmidt er solooboist i Det Kgl. Kapel og en af vores allermest alsidige og vidtfavnende musikere. Han behersker den klassiske kammermusik, Mellemøstens farverige toner og alt derimellem. Henrik arbejder for fred og forståelse i mange sammenhænge og har med et brændende pædagogisk engagement grundlagt Goldschmidts Musikakademi, der tilbyder gratis sang- og musikundervisning til marginaliserede unge – bl.a.i Aalborg.

Arrangør: ”Fred i Verden – Fredsby Aalborg” og Folkeuniversitetet.