I samarbejde med Biffen Art Cinema i Aalborg fejrede vi FN-dagen med en visning af den Oscarnominerede film “Que Vadis, Aida?”

“Filmen foregår i Bosnien, juli 1995. Aida arbejder som oversætter for FN i den lille by Srebrenica. Da den serbiske hær overtager byen, er Aida og hendes familie blandt de tusinder af borgere, som søger ly i FN-lejren. Som en insider til forhandlingerne mellem FN og den serbiske hærchef, får Aida adgang til afgørende information, som hun er nødt til at reagere på. Hvad er horisonten for hendes familie og folk—redning eller død? Quo Vadis, Aida er en grusom, rystende, spændende og fortvivlende film om, hvor magtesløs FN fremstod under massakren i Srebrenica.
Filmen undgår forbilledligt en udpensling af volden og bliver i stedet en meget personlig beretning om en afmægtig kvindes kamp for sine elskede, som sætter sig og bliver siddende længe.”

Forinden filmens start præsenterede Niels Erik Thomasen, formand i Fred i Verden, foreningens tanker om Aalborg som Fredsby og etablering af et Fredens Hus i Aalborg

Traileren til filmen kan ses her:  https://www.youtube.com/watch?v=ErLD8P4VUjY