Fredsby Aalborgs bestyrelse og samarbejdspartnere er utrolig glade for at kunne indvie ”Fredscontaineren” Fredag den 8. april 2022 hos Råt&Godt på Hjulmagervej. Foreningens medlemmer, håndværkere og venner af foreningen, som på forskellig vis har deltaget i projektet er inviteret til arrangementet.

”Det er en stor glæde for Fredsby Aalborg at kunne åbne “Fredscontaineren”. Vi har arbejdet på containeren næsten et halvt år og nu er det tid at sende den rundt til byens skoler”, siger bestyrelsesformand Niels Erik Thomsen.

”Containeren er et skridt på vejen mod et ”Fredens Hus” og indeholder en sanselig udstilling om konflikthåndtering og konfliktmægling – med børn og deres erfaringer i centrum. Emnet er desværre mere aktuelt end da vi startede på projektet”.

Det er børn fra Herningvej Skole der sammen med kunstnerne Mette Boje Røgild og Christina Thomsen har udsmykket containeren. Oplevelsesdesigner Malene Agermose har været kurator for udstillingen og lagt stor vægt på at samarbejde med børn under udarbejdelsen af indholdet. Malene vil fortælle lidt om processen i forbindelse med indvielsen.

Efter åbningen skal containeren rundt til folkeskoler i Aalborg kommune, så børn og lærere sammen og hver for sig kan blive inspireret til at tale om konflikter – og hvordan de kan løses fredeligt.

Inspirationsmateriale til brug i Fredscontainerne kan findes her: https://fredsbyaalborg.dk/inspirationsmateriale/

Projektet er muliggjort af en flot bevilling fra Spar Nord Fonden og en beredvillig hjælp fra Nordjyske Museer. Projektet er desuden støttet af Aalborg Kommune Fagcenter Børn og Unge og BMMK – Børns Møde Med Kunsten.

Udstillingen er projekteret af arkitektfirmaet Signatura, udført af det bæredygtige værksted Råt&Godt og sat i lys og lyd af lysdesignerfirmaet LysTek.