I foråret 2019 udkom bogen ”Manden der ville reparere Verden med musik”. Bogen er et portræt af Henrik Goldschmidt og samtidig overskriften på det musikalske foredrag som Henrik rejser land og rige rundt med. Foredraget er den store fortælling om accept og venskab som vejen til fred og sættes i toner med sprudlende musikalitet. Henrik Goldschmidt er solooboist i Det Kgl. Kapel og en af vores allermest alsidige og vidtfavnende musikere. Han behersker den klassiske kammermusik, Mellemøstens farverige toner og alt derimellem. Henrik arbejder for fred og forståelse i mange sammenhænge og har med et brændende pædagogisk engagement grundlagt Goldschmidts Musikakademi, der tilbyder gratis sang- og musikundervisning til marginaliserede unge – bl.a.i Aalborg.

Efter et år med Corona og nedlukning, kunne vi endelig lukke dørene op for vores første foredrag i foredragsrækken “Tidens store spørgsmål” . På FN’s Internationale Fredsdag indtog Henrik Goldschmidt gulvet i Auditoriet på Badehusvej med sit musikalske foredrag.

Her blev vi blandt andet klogere på, hvordan musikken kan bruges som redskab til at skabe forsoning og fred.

Foredraget var sponsoreret af en flot donation fra Gudrun & Palle Mørchs Mindefond.

Vi er utrolig stolte og glade for, at over 100 mennesker havde lyst til at fejre Fredsdagen med os og blive klogere på hvordan vi kan bruge musikken til at skabe fred.

Tusind tak til alle, der deltog i foredraget og tusind tak til Henrik Goldschmidt for de musiklaske toner og oplysende ord

 

...